Klauzula informacyjna RODO

Klauzula informacyjna RODO

 

Zgodnie z art. 13 ust.1 i 2 ROZPORZĄDZENIEA PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) – RODO / UE L 119/1 z 04.05.2016/ informuję, iż:

1) Administratorem danych osobowych jest Zespół Obsługi Placówek Oświatowych w Janowie, reprezentowana przez kierownika Iwonę Leszczyńską, Tel. 34 32 78 189, zopo@janow.pl.
2) Kontakt z Inspektorem Ochrony Danych – Zenon Kubat zkido@onet.pl
3) Dane osobowe przetwarzane będą w celu: uczestnictwa, promocji i potrzeb funkcjonowania Zespołu Obsługi Placówek Oświatowych w Janowie na podstawie art.6 ust.1 lit.a RODO (jeżeli osoba, której dotyczą wyraziła zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w jednym lub większej liczbie celów)
4) Odbiorcami danych osobowych będą wyłącznie podmioty uprawnione do uzyskania danych osobowych na podstawie przepisów prawa
5) Dane osobowe przechowywane będą przez okres zgodny z przepisami prawa a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych, do czasu jej cofnięcia
6) Każdy ma prawo do żądania od Administratora dostępu do swoich danych osobowych (art.15 RODO), prawo do ich sprostowania (art.16 RODO), usunięcia (art.17 RODO) lub ograniczenia przetwarzania (art.18 RODO), prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania (art.19 RODO), prawo do przenoszenia danych (art.20 RODO) prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie (art.7 ust.3 RODO)
7) Każdy ma prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych
8) Podanie danych osobowych jest dobrowolne, jednakże odmowa podania danych może skutkować odmową udziału w zajęciach lub odmową realizacji działań w Zespole Obsługi Placówek Oświatowych w Janowie

 

Janów, dnia 25.05.2018

 

Administrator Danych Osobowych


Dostępne kategorie:
Zarządzenie Nr 721 /2018 Wójta Gminy Janów z dnia 18 grudnia 2018 roku w sprawie przeprowadzenia konsultacji Rocznego Programu Współpracy Gminy Janów z organizacjami pozarządowymi oraz podmiotami pożytku publicznego na rok 2019
Zarządzenie Nr 670/2018 Wójta Gminy Janów z dnia 27 września 2018 roku w sprawie przeprowadzenia konsultacji Rocznego Programu Współpracy Gminy Janów z organizacjami pozarządowymi oraz podmiotami pożytku publicznego na rok 2019
Uproszczona oferta realizacji zadania publicznego "Złotopotockie Święto Szlaku Orlich Gniazd"
Zawiadomienie dotyczące uproszczonych planów urządzenia lasów położonych na terenie gminy Janów
Obwieszczenie o wyłożeniu do publicznego wglądu projektu zmiany studium uwarunkowań i kierunków zagospodarowania przestrzennego gminy Janów
Zarządzenie Nr 652/2018 Wójta Gminy Janów z dnia 14 sierpnia 2018 r. w sprawie przeprowadzenia konsultacji uchwały w sprawie zmiany uchwały Nr 229/XXXIX/17 z dnia 28 listopada 2017 r. w sprawie przyjęcia Rocznego Programu Współpracy Gminy Janów z organiza
Klauzula informacyjna RODO
Zarządzenie Nr 593/2018 Wójta Gminy Janów z dnia 18 maja 2018 r. w sprawie konsultacji projektu uchwały dotyczącej przyjęcia aktualizacji Planu Gospodarki Niskoemisyjnej dla Gminy Janów.
Sprawozdanie z realizacji Programu Współpracy Gminy Janów z organizacjami publicznymi i podmiotami pożytku publicznego za 2017 rok
Urzędnik wyborczy dla Gminy Janów
Informacja o objęciu funkcji Komisarza Wyborczego w Częstochowie I właściwości terytorialnej, oraz siedzibie i czasie pracy
Obwieszczenie o wyłożeniu do publicznego wglądu "Projektu założeń do planu zaopatrzenia w ciepło, energię elektryczną i paliwa gazowe dla Gminy Janów"
Ogłoszenie o przystąpieniu do sporządzenia zmiany miejscowego planu zagospodarowania przestrzennego gminy Janów
Zawiadomienie o zebraniu wiejskim w sprawie w sprawie wyboru Sołtysa sołectwa Złoty Potok
Zarządzenie Nr 563/2018 Wójta Gminy Janów z dnia 7 marca 2018 r. w sprawie konsultacji projektu uchwały dotyczącej przyjęcia Gminnego Programu Przeciwdziałania Narkomanii w Gminie Janów na 2018 rok
Zarządzenie Nr 562/2018 Wójta Gminy Janów z dnia 7 marca 2018 r. w sprawie konsultacji projektu uchwały dotyczącej przyjęcia Gminnego Programu Profilaktyki i Rozwiązywania Problemów Alkoholowych w Gminie Janów na 2018 rok
Zarządzenie Nr 561/2018 Wójta Gminy Janów z dnia 07 marca 2018 roku w sprawie: ogłoszenia otwartego konkursu ofert na realizację zadań publicznych w zakresie wspierania i upowszechniania kultury fizycznej w roku 2018
Zarządzenie Nr 548/2018 Wójta Gminy Janów z dnia 10 stycznia 2018 roku w sprawie konsultacji projektu uchwały dotyczącej przyjęcia Programu opieki nad zwierzętami bezdomnymi oraz zapobiegania bezdomności zwierząt w Gminie Janów na rok 2018.
Odnawialne Źródła Energii - Ogłoszenie o naborze potencjalnych Grantobiorców
Zarządzenie Nr 549/2018 Wójta Gminy Janów z dnia 10 stycznia 2018 roku w sprawie przeprowadzenia konsultacji społecznych regulaminu naboru oraz realizacji projektu grantowego "Odnawialne źródła energii dla mieszkańców Gminy Janów"
Zarządzenie Nr 545/2018 Wójta Gminy Janów z dnia 02 stycznia 2018 roku w sprawie przeprowadzenia konsultacji Rocznego Programu Współpracy Gminy Janów z organizacjami pozarządowymi oraz podmiotami pożytku publicznego na rok 2018